Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Keep to let: Wat is dat nu weer?

Buy to let, keep to let, nieuwe ontwikkelingen worden (te) vaak met een term uit de Engelse taal aangeduid.

Een nieuwe term in ons vakgebied is “keep to let”. Misschien toch interessant om even te kijken welke ontwikkeling hierachter schuilgaat.

Lees meer

Lenen aan eigen kinderen fiscaal minder aantrekkelijk

Sommige kinderen boffen. Wanneer zij een woning willen kopen zijn hun (groot-) ouders in staat hun een deel van de lening op gunstige voorwaarden te verstrekken.

Met ingang van 2023 zijn de fiscale regels gewijzigd. Deze wijziging kan leiden tot extra lasten aan de kant van (groot-) ouders die een lening hebben verstrekt.

Lees meer

Let op bij start nevenactiviteiten

In veel beroepen is er een tekort aan vakmensen. Dat geldt in de bouw, zorg, horeca, transport en vele andere sectoren. Het kan dan aantrekkelijk zijn om naast een “betaalde” baan ook nog een of twee dagen als zzp’er aan de slag te gaan. Niets mis mee. Maar de verzekeringen moeten dan wel aangepast worden.

Lees meer

Wonen in een appartement en dan toch woning verduurzamen?

Nederland telt bijna een half miljoen appartementen die onderdeel zijn van een zogenaamde “kleine” Vereniging van Eigenaren (VVE). Ook de bewoners van deze appartementen kunnen vaak kosten besparen door hun woning beter te isoleren. Dit klinkt eenvoudiger dan het in de praktijk vaak is.

Lees meer

Beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: groot verschil

Verzekeringen zijn ingewikkeld. Het is daarom verstandig om je goed te laten adviseren voordat je een verzekering afsluit. Dat geldt zeker wanneer je bijvoorbeeld als ZZP’er gaat starten. Wij geven een voorbeeld over een onderwerp waar wij in de praktijk vaak zien dat er misverstanden bestaan.

Lees meer

Goedkope lening aan kind wordt fors belast

Ouders kunnen hun kinderen helpen bij de financiering van de aankoop van de woning. Dat kan doordat de ouders het kind een bedrag schenken. Maar ook doordat de ouders een lening verstrekken. Dit jaar, 2023, vinden er voor beide vormen van hulp wijzigingen plaats.

Lees meer
Facebook icon Like ons op Facebook