Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Toeren met de motor?

Met de komst van de zomer gaan veel motorliefhebbers weer “op pad”. Vooral onder jongeren neemt de populariteit van de motor weer toe.

In dit artikel geven graag een paar aandachtspunten op het gebied van verzekeringen, in het bijzonder voor motorrijders.

Berijders zijn kwetsbaar
Hoe mooi de beleving van een motor ook is, bestuurder en passagier zijn en blijven kwetsbaar. Zelfs de meest voorzichtige bestuurders kunnen niet alleen worden geconfronteerd met andere, minder oplettende weggebruiker, maar ook met overstekende dieren of verkeerssituaties die gewoon verkeerd worden ingeschat.

Letsel zonder aansprakelijke derde
Raakt een bestuurder of passagier bij een val gewond zonder dat een derde hiervoor aansprakelijk is, dan worden de medische kosten gewoon op de basisverzekering vergoed. Dit ligt anders bij de gevolgen van eventuele blijvende invaliditeit. In de markt wordt wel eens gedacht dat de financiële gevolgen van invaliditeit wellicht vallen onder de allrisk verzekering van de motor. Dit is niet het geval. De allriskverzekering is beperkt tot schade aan de motor en de aansprakelijkheid voor met de motor veroorzaakte schade aan derden.

Voor het financiële nadeel als gevolg van invaliditeit door een val met de motor kan wel een ongevallen opzittende verzekering worden gesloten. Deze verzekering geeft dan zowel voor de bestuurder als voor de passagier een extra financiële zekerheid.

Kleding, helm, accessoires, routeplanner
Motortijden vindt hoofdzakelijk in de buitenlucht plaats. Motoren worden tijden pauzes geparkeerd en zijn daardoor kwetsbaar voor diefstal van accessoires zoals routeplanners, etc. Bovendien is het soms lastig de kleding en de helm permanent in het zicht te houden.

Laat ons u adviseren
Heeft u een motor of gaat u binnenkort een motor aanschaffen of gaat u vaker als “passagier” meerijden? Neem dan contact met ons op. Wij zullen graag een compleet en goed advies geven van de punten waaraan u op het gebied van financiële zekerheid aandacht kunt schenken.

Facebook icon Like ons op Facebook