Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Woning verbeteren? Denk aan uw opstalverzekering

De markt van koopwoningen is oververhit. Steeds vaker zien we dat mensen die eigenlijk willen doorstromen naar een andere woning dit voornemen opgeven en besluiten hun woning te verbouwen.

Wanneer woningeigenaren In plaats van “verhuizen” ervoor kiezen om de woning te gaan verbouwen, wordt in de praktijk vaak vergeten dat de bestaande verzekeringen van de woning dienen te worden aangepast.

80% laat verzekering niet aanpassen
Recent onderzoek laat zien dat in circa 80% van de gevallen waarin op dit moment woningen fors worden verbouwd, vergeten wordt de opstal- en inboedelverzekering aan te passen. Vindt er vervolgens een schade plaats, denk bijvoorbeeld aan de schades die zijn ontstaan na de recente stormen en hevige regenbuien, dan kan dit tot problemen leiden bij de afwikkeling van de schade. Door de verbouwing is de woning namelijk in waarde gestegen.

Wordt deze verhoogde waarde niet aan de verzekeraar doorgegeven, dan kan er sprake zijn van onderverzekering. In de praktijk zal dit ertoe leiden dat bij een schade niet alle kosten worden vergoed. Ook niet in de situatie dat de opgetreden schade niets van doen heeft met de verbetering van de woning.

Informeer ons
Gaat u uw woning verbouwen, informeer ons dan tijdig. Ook wanneer u bijvoorbeeld zonnepanelen gaat installeren is het belangrijk ons hierover te informeren. Wij onderzoeken dan welke gevolgen dit heeft voor uw bestaande verzekeringen. Daarbij kijken we naar de verzekerde som, maar bij zonnepanelen ook of uw verzekeraar hiervoor extra eisen stelt. Bijvoorbeeld aan de installateur of brandpreventie.

Facebook icon Like ons op Facebook