Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Relatiebreuk en verzekeringen

Samenleven betekent vaak samen verzekerd zijn en samen de woonlasten dragen. Een relatiebreuk heeft, niet alleen emotioneel, maar ook financieel, grote gevolgen.

Een relatie tussen twee mensen kan eindigen. Dat heeft bijna altijd ook gevolgen voor de verzekeringen die zijn afgesloten toen de relatie nog bestond.

Allerlei vormen van samenleving
Er zijn allerlei vormen waarin mensen met elkaar samenleven. Bijvoorbeeld gewoon bij elkaar wonen zonder dat er ergens iets formeel is vastgelegd. Een andere mogelijkheid is een geregistreerd partnerschap. Natuurlijk hebben we ook nog de mogelijkheid van het klassieke huwelijk. Alle samenlevingsvormen hebben hun eigen voor- en nadelen.

Relaties kunnen eindigen
Relaties kunnen eindigen wanneer plotseling één van de partners direct de woning verlaat, maar er kan ook langere tijd overheen gaan. Ook met de afwikkeling van de verdeling van de gemeenschappelijke boedel kan enige tijd gemoeid zijn. Met het oog op de verzekeringen kunnen dan verwarrende situaties ontstaan.

Bijvoorbeeld dat de verzekeringsmaatschappij niet beter weet dan dat bepaalde goederen op adres A staan, terwijl een deel van de goederen inmiddels op adres B staat. Of dat de verzekeringsmaatschappij ervan uitgaat, dat bepaalde kostbaarheden van partner A zijn, terwijl in werkelijkheid deze kostbaarheden bij de verdeling van de boedel zijn toegewezen aan partner B.

Vindt er vervolgens een schade plaats, bijvoorbeeld een diefstal van de goederen of schade door brand, dan kan dit allerlei problemen geven bij de afwikkeling van de schade.

Alle verzekeringen doornemen
Is er sprake van een relatiebreuk dan is ons advies om tijdig alle verzekeringen door te nemen en te bekijken of aanpassingen wenselijk zijn. Niet alleen de schadeverzekeringen, maar ook de levensverzekeringen en pensioenregelingen.

Uiteraard staan wij voor klaar
Heeft u zelf, of bijvoorbeeld een van uw kinderen, te maken met een relatiebreuk, aarzel dan niet ons om advies te vragen. Wij zijn u graag van dienst!

Facebook icon Like ons op Facebook