Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Overheid komt met ruimere mogelijkheden voor financiering van woning

Het kopen van een woning gaat in veel gevallen samen met het aangaan van een lening. Banken lenen u natuurlijk niet zomaar een bedrag. Maar er is goed nieuws.

De afgelopen weken zijn er meerdere maatregelen aangekondigd die de ruimte voor consumenten om de aankoop van een woning te financieren groter moet maken.

Verruiming van financiering
De regering heeft een reeks van maatregelen aangekondigd die het consumenten gemakkelijker moet maken om een woning te kopen. Het betreft onder meer de volgende maatregelen:

  • Het inkomen van de partner wordt voor 90% betrokken bij het bepalen van het maximale bedrag dat mag worden geleend. Dit bedrag is nu nog 80%.
  • De grens van de maximale lening die per inkomenshoogte kan worden geleend, wordt iets verhoogd;
  • Aanvullende leningen voor het energiezuinig maken van de woning worden gemakkelijker gemaakt.

Leningen moeten wel worden terugbetaald
Met woningen die nog steeds in prijs stijgen, is het natuurlijk fijn wanneer het banken door de wetgever wordt toegestaan iets meer te mogen financieren. Maar het zijn en blijven wel leningen die ooit terugbetaald moeten worden.

Vooral jongeren die vaak ook nog eens te maken hebben met een studieschuld, leidt dit soms tot wel heel forse schulden op jonge leeftijd. Calamiteiten als werkloosheid of het verbreken van de relatie kunnen dan snel tot grote financiële problemen leiden.

Goed advies is meer dan ooit noodzakelijk
We leven in onzekere tijden. Onduidelijk is wat de huizenprijzen in de komende tijd gaan doen. Ook de economische gevolgen van de coronacrisis zijn nu nog onduidelijk. Overweegt u beslissingen te nemen die relevante, financiële consequenties kunnen hebben, ga dan niet over één nacht ijs, maar laat u goed adviseren. Wij nemen graag de tijd voor u en zetten de verschillende mogelijkheden die u in uw beslissing wil betrekken graag op een rij.

Facebook icon Like ons op Facebook