Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Handdoek over de bagage is niet voldoende

Voorzichtig gaan veel mensen weer denken aan de mogelijkheid om in de komende weken toch op vakantie te gaan. Velen kiezen voor een reis met de auto, opdat wanneer corona weer de kop opsteekt, snel met de terugreis kan worden begonnen. In dit artikel een paar tips.

Reisverzekering belangrijker dan ooit
Bij vakanties, zeker in het buitenland, is een reisverzekering belangrijk. Uiteraard niet alleen voor de schade die aan de bagage kan ontstaan, maar ook voor de medische kosten die kunnen ontstaan door ziekte of ongeval in het buitenland. Niet altijd worden deze medische kosten volledig vergoed door de zorgverzekering die vrijwel iedereen heeft. Daarnaast kunt u door ziekte of ongeval te maken krijgen met extra reis -en verblijfkosten van u zelf en uw naasten. Ook deze kunnen fors in de papieren lopen en worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Angst voor schade door corona zit er fors in. Ook bij verzekeraars
Verzekeringsmaatschappijen zijn zich zeer bewust van de grote financiële gevolgen die kunnen optreden wanneer hun verzekerden in het buitenland te maken krijgen met de gevolgen van het coronavirus. Als financieel adviseur zien we dat veel aanbieders inmiddels hun verzekeringsvoorwaarden aanpassen. De vergoeding van bepaalde schades wordt uitgesloten of het maximale bedrag wordt beperkt.

Als vuistregel kan worden aangenomen dat hoe lager de premie is hoe groter de beperkingen zijn die de verzekeraar in zijn voorwaarden heeft aangebracht. Op zichzelf hoeft dat geen belemmering te zijn om zo’n “goedkope” verzekering af te sluiten, mits u maar goed inzicht heeft in deze beperkingen en deze mogelijk voor uw specifieke situatie niet relevant zijn.

Ons advies is dus om in deze tijd niet zonder een goede reisverzekering op vakantie te gaan en ons kantoor goed te laten kijken naar welke voorwaarden precies van toepassing zijn.

Bagage in de auto
Naar verwachting kiezen extra veel mensen dit jaar voor een vakantie per auto. Onderweg zal er vaak “even” gepauzeerd worden in een wegrestaurant. Uiteraard neem je dan niet alle bagage mee het restaurant in. Daarom leggen mensen snel even een badlaken over de bagage zodat van buitenaf niet te zien is wat er allemaal precies aan bagage ligt. Wanneer er bij terugkomst van de snelle lunch dan toch sprake is van inbraak in de auto, dan moet u niet verbaasd zijn wanneer de reisverzekeraar deze schade niet wil vergoeden en daarbij stelt dat u onvoldoende zorgvuldig bent geweest. In de verzekeringsvoorwaarden is bijna altijd opgenomen dat er alleen recht is op schadevergoeding indien er sprake is van “voldoende voorzichtigheid” om schade te voorkomen.

Het toedekken van de bagage met handdoeken wordt niet beschouwd als “voldoende voorzichtigheid” wanneer contouren van de bagage zichtbaar blijven. Ook de auto onbeheerd laten in plaats van ‘apart van elkaar’ eten wordt vaak gezien als een gebrek aan voorzichtigheid.

Bijzondere sporten
Nog een advies. Gaat u tijdens de vakantie ‘bijzondere activiteiten’ doen zoals diepzeeduiken, paragliden, bergbeklimmen, etc. laat ons dat dan weten, want ook hierin hanteren verzekeringsmaatschappijen verschillende voorwaarden.

Facebook icon Like ons op Facebook