Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Jong ondernemer? Dan soms toch Nationale Hypotheek Garantie mogelijk

Gaat uw een hypotheek afsluiten? Dan kan een Nationale Hypotheek Garantie u voordeel bieden.

Ook mensen die onlangs gestart zijn als ondernemer kunnen in aanmerking komen voor een Nationale Hypotheek Garantie.

Essentie Nationale Hypotheek Garantie
Door het afsluiten van een Nationale Hypotheek Garantie krijgt de financiële instelling waar u een hypotheek afsluit extra zekerheid dat u de lening kunt aflossen, indien u door echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid niet langer in staat bent de hypotheeklasten te betalen. Omdat het risico voor de bank daardoor daalt, is men bereid u een korting op de hypotheekrente te geven. Over de volledige looptijd van de hypotheek kan dit een aanzienlijke besparing opleveren.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een Nationale Hypotheek Garantie. Dat hangt onder meer af van uw inkomen en de hoogte van de hypotheek die u afsluit. Kunt u een Nationale Hypotheek Garantie afsluiten, dan kan u dat over de volle looptijd van de lening een fors bedrag aan rente schelen. Daarnaast kan deze garantie voorkomen dat u met een restschuld blijft zitten, op het moment dat u door calamiteiten de woning moet verkopen en de opbrengst minder is dan de resterende hypotheekschuld.

Ook voor ondernemers
Vroeger was de Nationale Hypotheek Garantie alleen beschikbaar voor hen die inkomen uit loondienst ontvingen. Tegenwoordig kunnen ook kleine zelfstandigen onder bepaalde voorwaarden zo’n garantie aanschaffen.

Wanneer zo’n ondernemer langer dan een jaar en korter dan drie jaar actief is, dan moet deze ondernemer vanaf 1 januari 2019 zijn inkomen laten berekenen door een van de vier gespecialiseerde bureaus waarmee de Nationale Hypotheek Garantie samenwerkt. De kosten van deze berekening variëren per ondernemingsvorm. Maar gemiddeld bedragen de kosten circa 250 euro.

290.000 euro en 17 geldverstrekkers
Op dit moment zijn er circa 17 geldverstrekkers bereid om een hypothecaire geldlening onder Nationale Hypotheek Garantie aan recent gestarte ondernemers te verstrekken. Elke geldverstrekker maakt daarbij zijn eigen afweging. Het is dus niet zo dat, indien de NHG garantie wordt afgegeven, alle 17 geldverstrekkers bereid zijn de lening te verstrekken.

Een Nationale Hypotheek Garantie kan vanaf 1 januari 2019 worden verkregen voor leningen tot 290.000 euro. Investeert u ook nog extra in energiebesparende maatregelen, dan kunt u eventueel maximaal nog 17.400 euro bijlenen.

Wij helpen u graag
Zeker wanneer u ondernemer bent met wisselende jaarinkomens dan kan het verkrijgen van een hypotheek een heel gepuzzel zijn. Welke geldverstrekker is wel bereid te financieren en welke gegevens moet u aanleveren aan een van de vier gespecialiseerde bureaus waarmee de NHG samenwerkt? Wij helpen u daarbij graag! Bent u ZZP-er of al ondernemer met medewerkers en overweegt u een hypotheek af te sluiten? Neem tijdig contact met ons op. Dat geeft ons de tijd u van een goed advies te voorzien en te proberen de aanvraag van de hypotheek zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Facebook icon Like ons op Facebook