Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

NHG nu gemakkelijker voor ondernemers

Nog maar kort geleden waren in Nederland banken zeer terughoudend om ondernemers die nog niet zo lang als ondernemer actief waren een hypotheek te verstrekken. Die situatie is inmiddels veranderd.

Ondernemers die langer dan 12 maanden actief zijn, komen sinds kort in aanmerking voor een hypotheek met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)
Met een Nationale Hypotheek Garantie, NHG, is het mogelijk een woning te financieren met een koopsom tot €265.000. Zo’n garantie biedt de bank extra zekerheid dat de lening wordt afgelost, ook wanneer de woningeigenaar in financiële problemen komt. Vanwege deze garantie verleent de bank een korting op de hypotheekrente. Deze korting is over de looptijd van de hypotheek in de meeste gevallen (veel) meer dan de kosten die eenmalig voor deze garantie moeten worden betaald.

Inkomensverklaring
Alle type ondernemers, dus ZZP-ers die langer dan 12 maanden actief zijn, krijgen toegang tot een hypotheek met NHG. Ondernemers die tussen de 12 en 36 maanden actief zijn kunnen door een onafhankelijke organisatie een Inkomensverklaring Ondernemer aanvragen. De doorlooptijd voor het verkrijgen van deze verklaring is vijf werkdagen. De verklaring zelf is zes maanden geldig. Via de inkomensverklaring wordt objectief vastgesteld met welk inkomen de bank rekening mag houden bij de bepaling van het maximale bedrag, dat verantwoord is om te lenen in verband met de aankoop van een woning met NHG garantie.

Kosten inkomensverklaring
De kosten van zo’n inkomensverklaring verschillen per type ondernemer en per organisatie die de inkomensverklaring opstelt. Voor een eenmanszaak moet gerekend worden op een bedrag van rond de €225,- en voor een BV op een bedrag van rond de €400,-

Trek tijdig aan de bel voor advies
Bent u ondernemer en overweegt u een woning te kopen, neem dan tijdig contact met ons op. Wij kunnen op basis van onze ervaringen goed inschatten welk bedrag banken in uw situatie bereid zijn aan een hypotheek te verstrekken. Wij kunnen u ook helpen met het verkrijgen van een inkomensverklaring en bij de keuze van een hypotheek die goed aansluit bij uw situatie. Interesse? Bel dan gerust voor het maken van een afspraak. Wij zijn u graag van dienst.

Facebook icon Like ons op Facebook