Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Op vakantie? Een paar tips

De vakantie-periode breekt weer aan. Graag geven wij u een paar tips mee. 

Gebruik van de mobiele telefoon

Sinds een jaar geldt dat mobiel internetten binnen de Europese Unie net zoveel kost als in Nederland. Het gevolg is dat het dataverbruik van Nederlanders tijdens hun verblijf in het buitenland geweldig is gestegen. Er zijn een paar aandachtspunten:

  • Zwitserland en Noorwegen zijn wel onderdeel van Europa maar zijn geen lid van de Europese Unie. Dus bij gebruik van uw mobiel in die landen zijn de kosten veel hoger dan u in Nederland gewend bent. Datzelfde geldt natuurlijk wanneer u op vakantie gaat naar landen buiten de Europese Unie.
  • Via de mobiele telefoon kan vaak ook naar films worden gekeken. Zolang daarvoor een wifi-netwerk gebruikt kan worden is er wat betreft de kosten niets aan de hand. Is dat wifi-netwerk er niet, dan lopen de data via het mobiele netwerk. Dat hoeft voor de gebruiker, en zeker bij kinderen, niet direct op te vallen. Men denkt dat men “gratis” kijkt, terwijl in werkelijkheid voor dit dataverkeer betaald moet worden.

Sluit passende reisverzekering
Denk ook tijdig na over een goede reisverzekering. Een paar aandachtspunten:

  • Uw basisverzekering vergoedt bij noodzakelijke, medische hulp in het buitenland de kosten tot het maximum wat zo’n behandeling in Nederland kost. In een aantal landen zijn die kosten standaard veel hoger. Ook wanneer u in een privékliniek moet worden opgenomen, zullen de kosten vaak veel hoger zijn. Juist voor die extra medische kosten is een reisverzekering belangrijk.
  • Het kan noodzakelijk zijn dat u na een ongeval in het buitenland met speciaal vervoer moet terugkeren. Vaak zijn daarmee aanzienlijke kosten gemoeid. Bijna altijd zullen die kosten alleen maar vergoed worden als u een goede reisverzekering heeft afgesloten.
  • Waar gaat u heen? Wat neemt u mee? Wat gaat u doen? Dit zijn belangrijke vragen bij het kiezen van een goede reisverzekering. Gaat u risicovolle activiteiten/sporten doen? Of neemt u bepaalde dure camera’s, laptops, etc. mee? De normale, standaard reisverzekeringen kennen daarvoor allerlei beperkingen, waardoor deze verzekeringen niet goed aansluiten bij uw situatie en dus niet doen wat u hiervan verwacht: zekerheid bieden.

Ook een reisverzekering vereist deskundig advies. Samen met u zoeken wij graag uit welke verzekering het beste bij uw situatie past.

Facebook icon Like ons op Facebook