Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Zelf rijles geven aan uw kind? Geen goed idee!

Uw kind volgt dure rijlessen bij een rijschool. U kent een groot verlaten terrein. Als u regelmatig met uw kind op dat verlaten terrein gaat oefenen, spaart dat toch snel een paar rijlessen uit? Ons advies luidt: niet doen!

Het is verleidelijk om als ouder je kind te helpen om het rijbewijs wat sneller te halen. Misschien heeft u een eigen terrein waar u samen met uw kind bepaalde verrichtingen met de auto kunt oefenen. Of weet u een plek “waar nooit iemand komt”.

Rem of gaspedaal? Het blijft lastig
Autorijden is echt lastig voor iemand met weinig ervaring. Een vergissing tussen rem en gaspedaal is dan snel gemaakt. Ook al komt er niemand op dat verlaten terrein, die boom stond er wel. Wat is de situatie wanneer er tijdens zo’n ouderlijke rijles schade ontstaat?

Als de eigen auto beschadigd raakt en alleen tegen wettelijke aansprakelijkheid is verzekerd, dan wordt de schade aan de auto niet vergoed. Ook wanneer de auto volledig casco is verzekerd, vindt er geen uitkering plaats. Want ten tijde van het ongeval werd de auto met toestemming van de ouder bestuurd door iemand zonder rijbewijs. Ook bij een volledige cascoverzekering blijft de schade dus voor eigen rekening.

Stel dat bij het ongeval ook schade aan derden is veroorzaakt. Bijvoorbeeld omdat er niet alleen een stevige boom stond maar ook een lantaarnpaal en een hek. De WA verzekering van de auto zal deze schade niet vergoeden, maar verhalen op het kind of diens ouders.

Kortom een hoop ellende waarvan de financiële gevolgen fors kunnen zijn. Daarom het advies om toch maar gewoon te blijven lessen bij een echte rijschool.

Facebook icon Like ons op Facebook