Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Op reis? Dan aandacht voor de reisverzekering

Langzaam maar zeker komt de vakantieperiode weer in zicht. Wellicht heeft u al geboekt en geniet u van de voorpret..

U heeft er al veel tijd ingestoken. De reisgidsen en websites zijn uitgeplozen en de keuze is gemaakt. Ons advies is om ook tijdig aandacht te besteden aan de juiste keuze voor een reisverzekering.

Reisverzekering belangrijker dan weleens wordt gedacht
Een reisverzekering is een belangrijke verzekering. Natuurlijk voor de schade die u lijdt wanneer door een ongeval of diefstal uw bagage verloren gaat. Ook kan het gebeuren dat u in het buitenland letsel oploopt, waardoor u met speciaal vervoer naar Nederland terug moet. Deze kosten voor vervoer vallen niet onder uw basisverzekering. Dat geldt ook voor de medische kosten die u noodgedwongen in het buitenland moet maken. Uw Nederlandse basisverzekering vergoedt de kosten tot maximaal de kosten die de behandeling in Nederland zou kosten. Zijn de medische kosten op uw vakantiebestemming hoger dan in Nederland, dan komt dus een deel voor uw eigen rekening. Deze extra medische kosten worden wel vergoed door een goede reisverzekering.

Dekking voor Europa of de Wereld
Vrijwel elke reisverzekering biedt de keuze voor dekking van vakanties in Europa of voor de wereld. De premie voor dekking in Europa is lager dan voor dekking in de hele wereld. Probleem is de onduidelijkheid dat niet alle verzekeraars een bepaald land wel of niet tot Europa rekenen. Cyprus is bijvoorbeeld een land waar verzekeraars heel verschillend over denken. Het is dus altijd belangrijk om goed te controleren of uw vakantiebestemming ook onder de dekking van de door u af te sluiten reisverzekering valt.

Risicovolle activiteiten
Reisverzekeraars zijn geen fan van risicovolle activiteiten zoals bungeejumpen, parachutespringen of parasailen. Sommige verzekeraars sluiten deze activiteiten van dekking uit en beperken hiermee het recht op schadevergoeding bij letsel. Wanneer u van plan bent dit soort avontuurlijke activiteiten tijdens uw vakantie te gaan ondernemen, dan geldt ook hierbij dat het verstandig is te controleren of de reisverzekering van uw keuze ook dekking biedt voor dit soort activiteiten.

Wie gaat er mee?
Niet onbelangrijk is om ook te controleren of de reisverzekering volledige dekking geeft voor “bijzondere” leden van het reisgezelschap. Hierbij kunt u denken aan de volgende personen:

  • Eigen kinderen die voor hun studie op een eigen adres wonen;
  • Eigen kinderen die na een echtscheiding bij de ex-partner wonen;
  • Vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen die op de vakantie mee mogen;
  • Opa’s en Oma’, tantes en vrienden en bekenden.

Voor al deze “bijzondere” reisgenoten geldt dat het verstandig is om goed te controleren wat de reisverzekering hierover bepaalt.

Natuurlijk heeft u geen zin om dit allemaal uit te pluizen
Wij kunnen ons goed voorstellen dat u helemaal geen zin hebt om al die verschillende reisverzekeringen te gaan uitpluizen. Dat hoeft ook niet. Dat doen wij graag voor u. Wij beschikken over software waarmee wij een groot aantal reisverzekeraars op de belangrijkste punten kunnen vergelijken. Wij doen dat graag voor u zodat u uw aandacht kunt richten op het kiezen van een mooie bestemming.

Facebook icon Like ons op Facebook