Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Kent u de stichting Salvage?

Een schade die u lijdt door bijvoorbeeld het verliezen van een telefoon is niet te vergelijken met het verlies van een woonhuis met inboedel. Bij dat laatste krijgt u niet alleen emotioneel, maar ook aan regelwerk en organisatie veel op uw bordje. Voor ondersteuning is er dan de stichting Salvage.

Wij hopen natuurlijk dat het u nooit zal overkomen. Maar wanneer u toch eens te maken krijgt met een forse brand in uw woning dan is er een grote kans dat u stichting Salvage leert kennen. In dit artikel laten wij u met het mooie werk van deze stichting kennismaken.

Stichting opgericht door Verzekeringsmaatschappijen
De stichting Salvage is in 1986 opgericht door de in Nederland werkzame verzekeringsmaatschappijen. Het doel van deze stichting is u te helpen met praktische zaken wanneer u geconfronteerd wordt met een forse brand, water- of stormschade.

Binnen een uur aanwezig
Namens de stichting is er vaak binnen een uur nadat een calamiteit is opgetreden een vertegenwoordiger van de Stichting aanwezig. Als de brandweer nog druk bezig is met het (na-)blussen van de brand, dan heeft de medewerker van Salvage vooral aandacht voor de mensen die getroffen zijn. Calamiteiten zoals brand hebben vaak een grote impact en brengen veel emoties met zich mee.

Focus op praktische zaken
Zodra de brand geblust is, moet er van alles worden geregeld. Kostbare spullen moeten veilig worden gesteld. Inboedel die nat is geworden moet snel worden gedroogd. Alle goederen met rookschade moeten worden schoongemaakt. Kortom tal van zaken die uitgevoerd moeten worden door specialisten. Specialisten die u waarschijnlijk niet kent en aan wie u niet zo snel denkt, eenvoudigweg omdat uw hoofd op zo’n moment er niet naar staat.

De medewerker van de stichting Salvage zorgt voor deze coördinatie. Allerlei bedrijven en instanties worden door hem of haar ingeschakeld om de schade als gevolg van de brand, storm of water zo beperkt mogelijk te houden. Indien nodig zorgt de stichting er ook voor dat u en uw gezin in een hotel kunnen overnachten indien uw woning daarvoor niet meer geschikt is.

Kosten worden gedragen door verzekeraars
In 2017 is de stichting Salvage voor 7.360 calamiteiten opgeroepen. De stichting is 24/7 beschikbaar. De stichting Salvage brengt u geen kosten in rekening. Uw eigen verzekeraar betaalt de kosten.

Als financieel adviseur maken wij uiteraard regelmatig mee dat er bij onze relaties schades ontstaan. Wij hebben grote waardering voor de medewerkers van Stichting Salvage . Wilt u meer weten over deze stichting, dan kunt u de site bezoeken: http://www.stichtingsalvage.nl

Facebook icon Like ons op Facebook