Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Terecht verbod op reclame voor snelheid bij hypotheek

De reclames voor hypotheken suggereren het al een tijdje. Een hypotheek die binnen 24 uur te regelen is. Hoe realistisch is dit eigenlijk?

Het is belangrijk dat u zich bij de keuze van een hypotheek goed laat informeren. Want de lasten van een hypotheek zullen decennialang een belangrijk onderdeel uitmaken van uw besteedbaar inkomen. Het is dan ook terecht dat consumenten niet meer mogen worden gelokt met de belofte dat de hypotheek “snel geregeld” wordt.

Even snel een hypotheek sluiten?
Banken en andere aanbieders van hypotheken maakten het de laatste tijd steeds doller. De hypotheek binnen een week werd in reclames al snel een hypotheek binnen één dag. Dit is geen goede ontwikkeling.

Dat vindt ook de Autoriteit Financiële Markten, AFM. De AFM heeft daarom onlangs hypotheekverstrekkers erop gewezen dat het verboden is om reclame te maken voor de snelheid waarmee een hypotheek kan worden gesloten.

De motivatie achter dit besluit is helder. Een huis kopen is een ingrijpend besluit met financiële gevolgen voor de lange termijn. Consumenten moeten hierover een weloverwogen beslissing kunnen nemen. Dat vraagt tijd om de voor- en nadelen van mogelijke constructies goed op een rij te zetten.

De fiscale regels rondom hypotheken zijn ingewikkeld. Bijvoorbeeld wanneer een woning door twee partners wordt gekocht en beide partners niet in gelijke mate bijdragen aan de financiering van de woning of een verschillend hypotheekverleden hebben. De gevolgen van die fiscale regels komen dan vaak pas aan het licht wanneer de relatie tussen de partners eindigt of een van de partners komt te overlijden. Bij het afsluiten van de hypotheek moeten daarom meteen de goede keuzes worden genomen. Bij het vaststellen van een goede keuze is een goede inventarisatie van individuele situatie en de wensen belangrijk. Dat vraagt tijd en dat kan niet “even snel” tussendoor.

Wij nemen er graag de tijd voor
Natuurlijk snappen wij dat u graag snel wilt weten of u een bepaalde woning wel of niet kunt financieren. In de meeste gevallen kunnen wij in een gesprek u een goede indicatie geven of een bepaalde financiering in uw omstandigheden mogelijk is. Maar waar het werkelijk om gaat is de zoektocht welke constructie op de lange termijn het beste aansluit bij uw wensen en situatie. Daar nemen wij samen met u graag de tijd voor.

Facebook icon Like ons op Facebook