Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Een rechtsbijstandverzekering geeft rust

We kunnen ons tegen van alles verzekeren. En als we voor zekerheid kiezen, doen we dat ook. In dit artikel lezen we over het belang van een goede rechtsbijstandverzekering.

In onze samenleving hebben we dagelijks te maken met talloze juridische momenten. In vrijwel alle gevallen staan we hier niet bij stil. We kopen een treinkaartje zonder echt na te denken dat we een vervoersovereenkomst aangaan. Of we gaan naar de dokter en realiseren ons niet echt, dat we met deze medicus een medische behandelingsovereenkomst sluiten. In de meeste gevallen gaat alles goed en is het ook niet nodig om u te verdiepen in de vraag wat nu precies uw juridische rechten en plichten zijn.

Maar soms gaat er iets niet, zoals u wilt. Dan is het wel belangrijk dat u snel weet wat uw positie is. een rechtsbijstandverzekering kan dan goed van pas komen. Natuurlijk kunt u dan naar een advocaat gaan. Maar de tarieven binnen deze beroepsgroep zijn aanzienlijk en bedragen gemiddeld tussen de 150 en 350 euro per uur.

U kunt een rechtsbijstandverzekering afsluiten waarbij u alleen recht op juridische bijstand koopt die voor u relevant is. Hierbij kunt u vaak kiezen uit een of meer van de volgende rechtsgebieden:

  • Verkeer (Voorbeeld: u heeft een auto met een WA-verzekering en een ander brengt u schade toe. Deze schade wilt u op deze derde verhalen).
  • Wonen: (Voorbeeld: de gemeente overweegt een vergunning te verstrekken aan een horeca-gelegenheid pal naast uw woning).
  • Consumentenconflicten: (Voorbeeld: u koopt een televisie die al vrij snel gebreken vertoont).
  • Inkomensconflicten: (Voorbeeld: uw werkgever verplaatst zijn bedrijf 150 kilometer verderop met de vraag of u wel gewoon op tijd wilt komen).
  • Fiscaliteiten: (Voorbeeld: De belastingdienst accepteert een door u opgevoerde schenking niet als aftrekpost).

Belangrijk bij een rechtsbijstandverzekering is, dat het juridische geschil nog niet bestaat op het moment dat u de rechtsbijstandverzekering afsluit.

Wij zien dat de juridische situaties waarbij onze relaties zijn betrokken soms een groot financieel belang hebben. Bijvoorbeeld in een situatie met letsel of conflicten met de aannemer bij verbouwingen. Vaker gaat het om conflicten met een beperkt financieel belang die echter wel veel irritatie geven.

Juist bij conflicten met een beperkt financieel belang zien de meeste mensen ervan af om naar een advocaat te gaan of een procedure te starten. Niet integere partijen, bijvoorbeeld bepaalde verkopers op internet, weten dit en maken hiervan dan ook misbruik. Het voordeel van een rechtsbijstandverzekering is nu juist, dat u ook bij dit soort financieel kleinere geschillen uw recht kunt halen. Wilt u meer weten over een rechtsbijstandverzekering? Wanneer u ons dit laat weten, dan zorgen wij dat u juist informatie krijgt.

Volg ons ook op Facebook.

Facebook icon Like ons op Facebook