Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Uw uitvaart financieel goed geregeld? Misschien niet!

Voorkom teleurstellingen en laat uw nabestaanden niet met onverwachte kosten achter.

Het is verstandig om regelmatig te (laten) controleren of uw uitvaartverzekering de kosten van de uitvaart nog dekt. Want is dat niet het geval, dan bent u onderverzekerd en kunnen uw nabestaanden alsnog met onnodige kosten achterblijven. Uit een onderzoek van Monuta blijkt dat het overgrote deel van de mensen hun nabestaanden niet wil confronteren met uitvaartkosten. Driekwart nam daarom al maatregelen. Een van die maatregelen is het afsluiten van een uitvaartverzekering. Maar wat als deze uitvaartverzekering toch niet alle kosten blijkt te dekken? Waardoor kan onderverzekering ontstaan en hoe kunt u dit voorkomen?

 1. De verzekering sluit niet meer aan bij de wensen
  Door uw uitvaartwensen op te schrijven, kunt u gemakkelijk de bijbehorende kosten uitrekenen. Maar wensen kunnen in de loop der jaren veranderen. Het is dus verstandig om deze regelmatig door te nemen: zijn ze nog passend en kloppen de bijbehorende kosten nog? Via een uitvaartkostenmeter kunt u alle onderdelen van een uitvaart doorlopen en direct de bijbehorende kosten zien. Uw financieel adviseur checkt graag of de verzekering nog steeds passend is.
 2. Er is geen rekening gehouden met hoge grafkosten
  De kans bestaat dat bij het afsluiten van de uitvaartverzekering geen rekening is gehouden met hoge grafkosten. Grafkosten verschillen sterk per gemeente en zijn de laatste jaren flink gestegen. Uw financieel adviseur weet wat de grafkosten zijn in uw gemeente. Informeer ernaar.
 3. De verzekering is alleen een pakketverzekering
  Een (natura) pakketverzekering vergoedt de meest voorkomende producten en diensten van een uitvaart. Maar er komen vaak extra kosten bij die het pakket niet vergoedt. Denkt u aan grafkosten of de kosten voor een grafsteen of bloemen. Om ook deze kosten te kunnen betalen, kunt u naast uw pakketverzekering een aanvullende geldverzekering afsluiten. Uw nabestaanden krijgen dan ook geld uitgekeerd.
 4. De verzekering heeft geen indexatie
  Bij een verzekering zonder indexatie blijft de premie en de verzekerde waarde gedurende de looptijd gelijk. Doordat de uitvaartkosten jaarlijks stijgen, bent u mogelijk niet meer voldoende verzekerd. Dit kunt u voorkomen door te kiezen voor een verzekering met indexatie. Deze wordt automatisch bijgesteld aan de stijging van de uitvaartkosten. Hierdoor gaat het verzekerd bedrag omhoog, net als de premie. De kans op onderverzekering is daardoor kleiner.
  Controleer nu uw uitvaartverzekering op onderverzekering. Neem contact op met uw financieel adviseur en neem uw uitvaartwensen en financiële situatie door. Zo kunt u bekijken of uw uitvaartverzekering nog alle kosten van uw wensen dekt. Een geruststellende gedachte.
Facebook icon Like ons op Facebook