Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Oppassen met onkruidbranders

Omdat het weghalen van onkruid met gif dat planten doodt op steeds meer weerstand stuit, worden onkruidbranders steeds populairder. Met een gasfles en een brander kan het onkruid enkele seconden verhit worden. Vervolgens verkleurt de plant en sterft hij af. Wanneer u deze behandeling om de paar weken herhaalt, dan is dat een effectieve manier om voor langere tijd van uw onkruid af te komen.

Wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt: “Wat doet dit bericht in een nieuwsbrief van een financieel adviseur?” Het antwoord is simpel: het komt steeds vaker voor dat woningen in de brand vliegen doordat de onkruidbrander onjuist wordt gehanteerd. En schade door brand aan de woning is toch echt ons aandachtsgebied!

Voor het geval u in de komende tijd met een gasbrander toch nog een aanval op het onkruid in uw tuin gaat doen een paar tips:

  • Zet preventief een emmer water neer voor het geval dat…
  • Blijf op afstand van de bebouwing.
  • Blijf uit de buurt van ventilatieroosters. Tussen de muren zit vaak isolatiemateriaal dat via de ventilatie-opening in brand kan raken.
  • Let op om niet te dicht in de buurt van bomen en heggen te branden.

Naast de populaire onkruidbranders op gas zijn er ook elektrische branders verkrijgbaar.

Facebook icon Like ons op Facebook