Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Word geen slachtoffer van agressieve verkoop

Gezonde kussens. Pillen om af te slanken. Hoog rendement speciale effecten. Lekker goedkoop geldlenen. Dit zijn zo maar een paar onderwerpen waarvoor consumenten regelmatig ongevraagd aanbiedingen krijgen. Wij waarschuwen u voor dit soort praktijken en informeren wij u over uw rechten.

 Feest blijkt verkoopdemonstratie te zijn

U wordt uitgenodigd voor een feest of excursie. In werkelijkheid blijkt het een bijeenkomst te zijn waarop getracht wordt u een product te verkopen. Heeft u spijt van een aankoop die u heeft gedaan? U kunt dan zonder kosten de aankoop annuleren. In de meeste gevallen heeft u op grond van de wet een bedenktermijn van 14 dagen. Heeft de verkoper u niet over deze bedenktermijn van 14 dagen geïnformeerd dan geldt een bedenktermijn van 12 maanden na aankoop.

Data worden steeds agressiever gebruikt

De opkomst van internetmarkering leidt tot steeds agressievere verkoopmethoden. Klikt u op een bepaald artikel omdat de inhoud u interesseert, dan kan het zo maar gebeuren dat u vervolgens lange tijd ongevraagd berichten ontvangt over het betreffende onderwerp door leveranciers die u deze producten of diensten willen verkopen. Maar ook ongevraagde offertes voor bijvoorbeeld consumptief krediet. Heel vervelend wordt het wanneer deze organisaties u ook nog eens telefonisch en schriftelijk gaan benaderen.

Enkele tips

Wij geven u graag enkele tips hoe u zich tegen deze ongewenste verkoopmethoden kunt beschermen:

  • Laat via het “bel mij niet register” registreren dat commerciële partijen u niet ongevraagd mogen bellen (https://www.bel-me-niet.nl/).
  • Wantrouw elke partij die u over investeringen hoge rendementen belooft. Hoge rendementen gaan altijd gepaard met hoge risico’s.
  • Wordt u ongevraagd benaderd voor consumptief krediet? Dat mag niet. Een kredietovereenkomst die u op die manier heeft afgesloten, kunt u vaak ongedaan maken.
  • Koopt u een verzekering online? Dan geldt er vaak een bedenktermijn van 14 dagen bij schadeverzekeringen en 30 dagen bij levensverzekeringen.

In zijn algemeenheid is ons advies: koop geen goederen en diensten van mensen of organisaties die u niet kent en van wie u niet weet waar zij gevestigd zijn.

Facebook icon Like ons op Facebook