Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Heeft u een juiste reisverzekering afgesloten?

De reisorganisaties merken dat de verbeterde economie de reislustigheid stimuleert van de Nederlanders, want er zijn dit jaar meer vakanties geboekt dan voorgaande jaren. Aangezien de zomervakantie bijna in zicht is wijzen wij u graag op de reisverzekering. Als u dit jaar op reis gaat, is deze zeer belangrijk en
natuurlijk niet alleen tijdens de zomervakantie, maar tijdens al uw vakanties.

Bij reisverzekering meer vergelijken dan de premie

Wanneer u op vakantie gaat is een reisverzekering belangrijk. Een reisverzekering is op veel plaatsen te verkrijgen en allemaal dragen ze de naam ‘reisverzekering’. Hiermee kan de indruk ontstaan dat die producten ook allemaal min of meer gelijk zijn. Als dat zo is, dan zou u als consument eigenlijk alleen maar hoeven te letten op de premie van deze verzekering. U begrijpt het al… Zo simpel is het niet!

Er zijn meer dan 40 verschillende doorlopende reisverzekeringen te koop en nog veel meer kortlopende reisverzekeringen. Een van de belangrijke verschillen tussen al deze reisverzekeringen is het percentage afschrijving waarmee verzekeringsmaatschappijen rekening houden indien een goed beschadigd of verloren raakt.

  • Het onderzoeksinstituut Money View heeft onlangs onderzoek gedaan naar hoe de verschillende reisverzekeraars omgaan met schade of verlies van mobiele telefoons. Enkele conclusies:
  • Niet alle reisverzekeringen vergoeden schade aan smartphones.
  • Verzekeraars hanteren sterk verschillende maximale vergoedingen bij schade aan smartphones. Die maxima kunnen variëren tussen € 200,- en meer dan € 3.000,-.
  • Ook de berekening van de dagwaarde, belangrijk bij verlies of diefstal, verschilt sterk. Bij een smartphone van 2,5 jaar oud met een nieuwwaarde van € 500,- loopt de uitkering waarop de verzekerde dan recht heeft uiteen van € 83,- tot € 250,-.

U ziet dat de verschillen tussen reisverzekeringen groot zijn. Als niet verzekeringsdeskundige zult u deze verschillen niet zo snel ontdekken wanneer u een leuke aanbieding voor een reisverzekering ziet.

Overigens is de vergoeding van schade of verlies van bagage maar een van de onderdelen van de reisverzekering. Minstens net zo belangrijk is het risico dat u in het buitenland medische hulp moet inroepen of dat u door bijvoorbeeld ziekte of letsel met bijzonder vervoer naar Nederland moet worden vervoerd. In het algemeen geldt dat voor directe medische kosten, dus de dokter en het ziekenhuis, uw basisverzekering de kosten vergoedt tot de kosten die deze behandeling ook in Nederland kost. Wordt u ziek in een land waar deze kosten veel hoger zijn, de Verenigde Staten van Amerika bijvoorbeeld, dan loopt u het risico dat u een (fors) deel van deze kosten zelf moet betalen. Met een goede reisverzekering zijn deze kosten echter ook verzekerd.

Hoewel de reisverzekering simpel lijkt en u wellicht geneigd bent deze “even snel” op het vliegveld of via internet af te sluiten, vraagt ook deze verzekering om een goed advies. Want schade aan, of diefstal van uw bagage tijdens vakantie is al vervelend genoeg. Om bij thuiskomt ook nog te moeten ontdekken dat u geen of een veel lagere vergoeding dan u had verwacht, ontvangt van de door u afgesloten reisverzekering, is dan dubbel vervelend.

Laat ons weten wanneer u op vakantie gaat en wat de bestemming is, dan zoeken wij voor u uit wat een passende reisverzekering is.

Facebook icon Like ons op Facebook