Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Concentratie van uw financiële zaken geeft beter inzicht

Het valt niet altijd mee het overzicht te houden over onze financiële
producten en verzekeringen. Het NIBUD doet onderzoek.

Het Nationaal Instituut Budgetvoorlichting, NIBUD, heeft afgelopen maand na onderzoek bekend gemaakt dat circa 2,5 miljoen van de 7,7 miljoen huishoudens op dit moment te weinig (spaar)geld achter de hand hebben voor calamiteiten. NIBUD legt bij alleenstaande met een minimuminkomen de ondergrens voor een reserve op 3.400 Euro. Voor paren zonder kinderen en een laag inkomen ligt de grens op 4.300 euro en voor paren met twee kinderen op 5.200. Dit zijn dus bedragen die het NIBUD adviseert minimaal “achter de hand” te hebben voor onverwachte, noodzakelijke uitgaven.

Als financieel adviseur herkennen wij dit beeld. Een van de oorzaken van deze ongewenste situatie is, dat het voor veel mensen steeds lastiger wordt een goed beeld te hebben van toekomstige inkomsten en uitgaven. Bij de zorgverzekering hebben mensen te maken met een eigen risico, maar ook met een eigen bijdrage. Terwijl voor de individuele consument belangrijk zaken soms helemaal niet onder de dekking van de basisverzekering vallen en volledig zelf vergoed moeten worden. Ook inzicht in bijvoorbeeld de ontwikkeling van de pensioenopbouw is voor velen niet duidelijk. Mensen weten wel dat via de werkgever pensioen wordt opgebouwd, maar wat dit globaal na pensionering oplevert is vaak onduidelijk.

Dit gebrek aan inzicht wordt nog vergroot indien allerlei financiële producten zoals verzekeringen, pensioen, zorg en hypotheek bij verschillende organisaties worden aangeschaft. Uiteraard is het verstandig om per aanschaf goed de markt te verkennen welke instelling op dat moment het meest passende aanbod kan doen. Tegelijkertijd is het wel belangrijk om een goed totaalbeeld te blijven houden. Daarmee wordt voorkomen dat onnodig veel zaken worden geregeld of dat er juist bepaalde risico’s tussen wal en schip raken.

Wij, als uw financieel adviseur, kunnen u helpen om inzicht te krijgen en te houden in uw financiële situatie. Hoe beter u nu en in de toekomst inzicht heeft in uw financiële situatie, hoe beter u rekening kunt houden met veranderingen in uw inkomsten en uitgaven

Facebook icon Like ons op Facebook