Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Weet wie u moet bellen bij calamiteiten

Het blijkt dat het voor veel mensen nog steeds niet helemaal duidelijk is welk nummer zij moeten bellen bij calamiteiten. Wij zetten het graag voor u op een rijtje.

Spoedeisende hulp en verdachte situaties: 112
Het alarmnummer 112 is voor spoedeisende hulp van politie, brandweer of ambulance. Het gaat dan dus om zaken als brand, aanrijding met gewonden, inbraak of diefstal op heterdaad, etc. Ook wanneer u verdachte situaties waarneemt, waarbij u denk dat het verstandig is dat de politie snel poolshoogte komt nemen, kunt u 112 bellen.

Belt u met 112, dan zal de centralist u vragen wat er aan de hand is en u vervolgens doorverbinden met de juiste hulpdienst in uw regio.

Geen spoed, wel actie van politie nodig: 0900-8844
Het kan ook gebeuren dat u wel politie nodig heeft, maar de situatie niet levensbedreigend of op heterdaad is. U kunt dan bellen met het landelijke politienummer 0900-8844.

Het gaat dan om zaken als bijvoorbeeld: verkeerd geparkeerde auto’s; burenruzie; geluidsoverlast.

Anoniem bellen: 0800-7000
Indien u strafbare zaken constateert, dan kunt u deze anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem. Dit is een onafhankelijk meldpunt. Wilt u niet met de politie bellen, maar wilt u wel dat er actie wordt ondernomen naar aanleiding van bijvoorbeeld moord, mishandeling, overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel of terrorisme, dan kunt u deze informatie anoniem doorgeven op dit nummer.

Sla deze nummers op!
Ons advies is om deze nummers op te slaan op uw mobiel en dan zo mogelijk onder uw favorieten, zodat – wanneer u deze nummers nodig heeft – u deze ook direct tot uw beschikking heeft.

Facebook icon Like ons op Facebook