Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Goed om te weten…

Ouders mogen kinderen financieel ondersteunen bij studie

De fiscus kent maximale bedragen die ouders kinderen eenmalig of jaarlijks mogen schenken, zonder dat de kinderen over deze giften belasting hoeven te betalen. Deze maxima worden ook wel schenkingsvrijstellingen genoemd.

Onder deze maximale giften die u belastingvrij aan uw kinderen mag schenken vallen niet de kosten van de studie van de kinderen die u financiert. U mag de studie van uw kinderen volledig betalen. Dit wordt door de fiscus dus niet gezien als een schenking waarop de maximale schenkingsvrijstellingen betrekking hebben.

Het (deels) betalen van de studie van uw kinderen wordt door de fiscus niet gezien als een schenking omdat ouders enerzijds een onderhoudsplicht hebben voor kinderen tot 21 jaar. Anderzijds zien veel ouders het financieel steunen van het kind in het kader van zijn of haar studie als het nakomen van een natuurlijke verbintenis en dus niet als een “vrijwillige” schenking.

Facebook icon Like ons op Facebook