Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Goed om te weten…

Extra schenkingsvrijstelling 2017
In 2017 is het weer mogelijk om een belastingvrije schenking te doen voor de aankoop of verbetering van de woning of aflossing van de hypotheekschuld.

In 2017 is het weer mogelijk om een belastingvrije schenking te doen voor de aankoop of verbetering van de woning of aflossing van de hypotheekschuld. In 2014 gold deze vrijstelling ook. In de praktijk blijken vooral ouders van deze regeling gebruik te maken om hun kinderen te helpen bij de financiering van hun woning.

Verschillende vormen van schenking
De fiscus kent verschillende vormen van schenking. Ouders mogen elk jaar aan hun kind een bepaald bedrag belastingvrij schenken. In 2016 is dit bedrag maximaal € 5.304. Dit noemen we de “gewone” jaarlijkse schenkingen. Daarnaast kent de fiscus zogenaamde “eenmalige” verhoogde schenkingen. Die eenmalige schenkingen kunnen van algemene aard zijn, waardoor het kind naar eigen inzicht het geld mag besteden, of gekoppeld zijn aan de financiering van een woning.

In de afgelopen jaren zijn er verschillende regelingen rondom deze eenmalige schenkingen geweest. Heeft u in het verleden al eens gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zo een eenmalig bedrag aan een of meer van uw kinderen te schenken, dan kan dit betekenen dat u geen gebruik meer kunt maken van de extra schenkingsvrijstelling 2017. De fiscale regeling op dit gebied is heel complex. Zou u in 2017 voor hetzelfde kind opnieuw gebruik willen maken van de schenkingsvrijstelling, vraag dan vooraf advies aan bijvoorbeeld de notaris of aan ons kantoor.

Facebook icon Like ons op Facebook