Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Huurwoning na overlijden partner

Partners die samen een woning kopen sluiten bijna altijd een verzekering, waardoor de ene partner financieel in staat gesteld wordt in de woning te blijven wonen, indien de andere partner onverhoopt komt te overlijden.

Partners die besluiten samen een woning te gaan huren, sluiten veel minder vaak een dergelijke verzekering. In de praktijk blijkt vaak, dat bij overlijden van een van de partners de overgebleven partner niet in dezelfde woning kan blijven wonen, omdat de huurlasten te hoog zijn geworden. In dit soort situaties kan een overlijdensrisicoverzekering uitkomst bieden.

Beide partners verzekeren elkaar
Hier is aan te raden om eerst een berekening te maken welke bedrag elke partner financieel nodig heeft om na het overlijden van de andere partner op dezelfde wijze te kunnen voortleven. Per partner kan hier een verschillend bedrag uit volgen. Vervolgens kunnen beide partners op elkaars leven een bepaald kapitaal verzekeren, dat erin voorziet om een aantal jaren financieel verlies als gevolg van het overlijden van de andere partner op te vangen. Het is belangrijk dat de betaling van de premie goed wordt geregeld. Partner A betaalt de premie op het leven van partner B en partner B betaalt de premie op het leven van partner A. Dit moet zo gebeuren om te voorkomen, dat over de uitkering van de levensverzekering erfbelasting moet betalen.

De overlijdensrisicoverzekering is afhankelijk van de leeftijd van de partners relatief goedkoop, terwijl hiermee toch een belangrijke financiële zekerheid wordt verkregen. Voor het bepalen van het juiste verzekerde bedrag én om te voorkomen dat onbedoeld over de uitkering belasting betaald moet worden, is het verstandig ons kantoor om advies te vragen, indien u overweegt een dergelijke overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Facebook icon Like ons op Facebook