Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Alcohol, verkeer en uw verzekering

Alcohol en verkeer. Die twee gaan niet samen! Dit geldt ook voor de alcohol en uw autoverzekering.

Indien een bestuurder onder invloed van alcohol schade aan derden toebrengt, dan zal de WA-verzekering van de auto deze schade altijd vergoeden. In de polisvoorwaarden van globaal 40 % van de WA autoverzekeringen is opgenomen, dat de verzekeraar deze schade vervolgens kan verhalen op de bestuurder van de auto.

Schade aan de eigen auto als gevolg van rijden onder invloed is bijna altijd niet verzekerd. Naast het feit dat de auto-eigenaar zijn schade niet vergoed krijgt, loopt hij bovendien het risico, dat de verzekeraar de autoverzekering beëindigt. Het zal dan lastig worden om tegen marktconforme voorwaarden een nieuwe verzekering af te sluiten.

Om redenen van verkeersveiligheid maar ook in het belang van uw portemonnee is het dus raadzaam om strikt te zijn: gebruik geen alcohol wanneer u aan het verkeer deelneemt.

Facebook icon Like ons op Facebook