Statenlaan 2, 5121 HD Rijen

Opening Hours : Ma. t/m vrij. 09.00 - 17.00
  Contact : 0161 - 22 40 82

Nationale Hypotheek Garantie blijft dit jaar tot maximaal € 245.000 mogelijk

Belang NHG
Kopers van een woning kunnen onder voorwaarden een Nationale Hypotheek Garantie aanschaffen. Hiervoor betalen zij eenmalig 1% premie over het totale hypotheekbedrag. Deze premie mag meegefinancierd worden met de hypotheeklening.

Lagere rente
Geldverstrekkers zijn bereid een lagere hypotheekrente te rekenen, wanneer voor de lening een Nationale Hypotheek Garantie is afgegeven. Dit doen zij omdat deze garantie het risico dat zij in de toekomst het uitgeleende bedrag niet terugkrijgen, veel kleiner maakt. Dit lagere risico voor de geldverstrekker levert dus een lagere hypotheekrente op. Wordt deze korting op de rente berekend over de hele looptijd van de hypotheek, dan gaat het om een zeer aanzienlijke besparing van vaak tienduizenden euro’s. Alleen al om die reden is het verstandig, wanneer aan de voorwaarden om deze Nationale Hypotheek Garantie aan te kunnen schaffen wordt voldaan, dit ook te doen.

Vangnet voor calamiteiten
Naast het voordeel van een lagere hypotheekrente biedt de Nationale Hypotheek Garantie nog een ander belangrijk voordeel. Indien iemand door scheiding, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid de hypotheeklasten niet meer kan betalen, dan biedt de Nationale Hypotheek Garantie een vangnet. In die situatie kan hulp worden geboden om de hypotheek toch weer betaalbaar te maken, zodat de woning kan worden behouden. Blijft verkoop de enige optie en is de opbrengst lager dan de uitstaande hypotheekschuld, dan kan de Nationale Hypotheek Garantie deze restschuld kwijtschelden.

Oriënteert u zich op de aankoop van een woning? Neemt u dan contact op met ons kantoor. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden van financiering. Uiteraard zullen wij u dan ook uitgebreider informeren over de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om voor de Nationale Hypotheek Garantie in aanmerking te komen.

Facebook icon Like ons op Facebook